Elämän Oikeat murheet

Pyörittelen silmiäni aina, kun luen joidenkin julkkisten vähäpätöisistä ”ongelmista” ja ”murheista”. Ja kyllä, nuo lainausmerkit ovat tuossa täysin oikeissa paikoissa.

En tiedä, olenko edes teininä ollut täysin tietämätön niistä oikeista haasteista ja suruista, joita meistä jokainen joutuu kohtaamaan elämänsä aikana. En ole muistaakseni ikinä ollut niin ulkona todellisuudesta, että olisin kuvitellut elämän olevan pelkkää ruusuilla tanssimista, shamppanjan nauttimista ja pilvilinnoissa leijailua.

Ihmiset joutuvat kohtaamaan elämänsä aikana sekä henkisiä että fyysisiä ongelmia. Sairastumista, kuolemaa, väkivaltaa (niin henkistä kuin fyysistäkin), syömishäiriöitä, masennusta, itsetuhoisuutta, raastavia eroja, onnettomuuksia, rahaongelmia, hyväksikäyttöä, julmuutta jne. Kaikki nuo edellä mainitut asiat ovat todellisia/oikeita murheita ja niiden edessä ihminen on ainakin hetkellisesti täysin voimaton.

Julkisuus ei ole OIKEA ongelma sen takia, että siitä pääsee myös eroon. Se onnistuu loppujen lopuksi aika helposti: hankkimalla normaalin työn, vaihtamalla yhteystiedot ja sulkemalla kaikki sosiaalisen median tilit/kanavat. Niin ja tietysti lopettamalla blogin, jolloin kirjoituksiasi ei enää lainata eri medioihin.

Ja ei, minulla itselläni ei ole normityön hankkimisen lisäksi mitään syytä tehdä noita muita juttuja – en nimittäin koe julkisuutta negatiivisena asiana. Olen tottunut siihen ja suoraan sanottuna se on auttanut minua useankin eri asian suhteen elämäni aikana.

Olen läheisteni kautta oppinut niin paljon niistä elämän oikeista murheista, etten vain yksinkertaisesti siedä turhasta valittamista. Se, että ihmiset juoruavat selkäsi takana tuntuu pieneltä jutulta silloin, kun esimerkiksi sinulle rakas ihminen sairastuu, kärsii tai kuolee. Se, että elämäsi on välillä liian kiireistä vaikuttaa mitättömän pieneltä ongelmalta silloin, kun kuulet puhelimessa läheisesi joutuneen vakavaan onnettomuuteen.

Juuri noiden oikeiden ja lopullisesti elämään vaikuttavien murheiden takia en ota stressiä mistään turhasta, en välitä juoruista tai rumista puheista, en murehdi pikku juttuja enkä todellakaan valita jostain, johon voin itse vaikuttaa. Haluan nauttia elämän pienistä iloista, näyttää ihanille tyypeille sen, kuinka heistä tykkään ja arvostaa jokaista päivää. Haluan iloita kaikesta hyvästä ja jos joku edes yrittää tuoda typeriä pieniä ongelmia elämääni, en hyväksy sitä.

”Elämän oikeat ongelmat ovat niitä, joihin et voi itse vaikuttaa – eivät niitä, jotka voit itse muuttaa.”

Jasmin xxx

Elämän Oikeat murheet

7 kommenttia “Elämän Oikeat murheet

 • 10.3.2018 at 09:33
  Permalink

  Kiitos tästä! Sen missi Siepin blogia luin ja ne murheet mitä se luetteli…………. On tyttö tainnut kasvaa pumpulissa ja teksti oli loukkaavaa kaikkia kohtaan jotka on joutuneet kestämään isoja murheita. Tämä oli hyvä mielipide ja kannanotto sinulta Jasmin!

  Vastaa
 • 11.3.2018 at 11:40
  Permalink

  Ihan hiton hyvin kirjoitettu! Sä oot älykäs sen lisäksi että oot kaunis ja sen huomaa sun jokaisesta blogista. Luulempa että rakkaus Jarmoon on tehnyt sulle tosi hyvää ja oot alkanut arvostaan oikeita asioita. Kaikkea hyvää teille.

  Vastaa
 • 12.3.2018 at 15:38
  Permalink

  Kiitos kirjoituksestasi tunsin syvää myötähäpeää Siepin blogista.
  Neiti matkustaa 14 kertaa vuoden aikana,on ulosotossa muhkea summa,mutta no hätä.
  Onhan se valittamisen arvoista jos syö protskuja liikaa,Luoja miten noloa.

  Kirjoittamasi teksti toivottavasti avaa Siepin silmät tai sitten ei,minä itse sairastuin
  masennukseen.
  Olen melkein ollut toiminta kyvytön pitkä sairasloma edessä,siinä on oikea huoli.
  Kaikkea hyvää sinulle.

  Vastaa
 • 25.3.2018 at 09:59
  Permalink

  Onhan kaikki hyvin? Pistät niin vähän kuvia Instaan, etkä ole kirjoittanut pitkään aikaan tännekään. Seuraan, vaikken kommentoikaan. Hyvää alkavaa pääsiäistä!

  Vastaa
 • 29.3.2018 at 20:48
  Permalink

  Helppoa elämää ei olekkaan ei ole tullut ainakaan vastaan vaan olen huomannut vaivansa kullakin , joillakin vaan raskaammat taakat .

  Vastaa
 • 29.3.2018 at 20:55
  Permalink

  Mielenrauha on pääomaa josta kumpuaa levollisuus ja tasapaino elämään .Loppujen lopuksi ihmiselle riittää niin vähän kun ,taloudellisesti elämä on vakaata ja rakkaita ihmisiä rinnalla niin mitä silloin tarvitsee todistella kenellekkään , ei mitään . Elää vain …

  Vastaa
 • 1.4.2018 at 17:03
  Permalink

  Joo, se Siepin tarina oli hyvä muistutus kuinka useat bimbot elää hetkessä jalat irti maasta. Tää Jasminin kirjoitus oli hyvä – jälleen kerran.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *