Tekemistä korona-ajalle

Monet ovat olleet nyt jo pitkään kotona ns. neljän seinän sisällä ja mikäpä silloin onkaan parempaa tekemistä kuin sisustuksen uusiminen? Voi siivota kotia, katsoa mitä tarvitsee jatkossa ja mitä ei, tyhjentää kaappeja ja valita ne turhat tavarat/vaatteet/huonekalut pois heitettäviksi. Ja sen jälkeen tietenkin voi miettiä sekä suunnitella, miten voi tai haluaa uudistaa sitä kotiaan. Tuollainen touhu on aina mukavaa, mutta useimmilla on ollut siihen erityisen hyvin aikaa nyt, kun ovat suurimman osan ajastaan vain kotonaan.

Meillä ei mieheni kanssa ole ollut tuollaisia suunnitelmia, mutta äitini on lapsuudenkodissani tehnyt tuota uudistamista viime viikkoina paljonkin. Ja ihan hyvä niin, koska meidän kotitalossamme on ollut vuosikaudet niin paljon turhaa tavaraa ja juuri sellaista, mille ei enää ikinä ole tarvetta. Tuleepa tilaa parempaan käyttöön ja sitten taas pystyy hankkimaan tavaroita, mitkä sopivat paremmin nykytilanteeseen.

Kun muutin omilleni 17-vuotiaana, eli 20 vuotta sitten, hankin sohvan, isot matot, lamput yms. käytettyinä, koska totta kai ne tulivat sillä tavalla edullisemmaksi. Ja yhä tänäkin päivänä kannatan tuollaista fiksua kierrättämistä. Jokaisella on oma makunsa ja tavara, joka ei toimi jonkun kotona, saattaa olla täydellinen jollekin toiselle.

Eilen siis kävinkin tuossa Oulun Raksilassa sijaitsevassa käytettyjen huonekalujen liikkeessä ja olin ihan mykistynyt heidän valikoimastaan! Liike sijaitsee Raksilan marketeilla, Salen yläkerrassa ja siellä on tuhansia huonekaluja tällä hetkellä. Suurin osa huonekaluista näyttää täysin uudelta ja kuitenkin niistä saa maksaa vain murto-osan alkuperäisestä hinnasta. Joten win win -tilanne kaikille, niin sanotusti!

Mikä myös parasta tällaisena korona-aikana… Heiltä voi varata yksityisajan soittamalla, niin saa rauhassa katsella valikoimaa eikä tarvitse huolehtia siitä, että joutuu ihmispaljouden keskelle. Kotiinkuljetuskin onnistuu; eli jos olet kuin minä (et siis itse autoile), niin huonekalut toimitetaan sinulle kotiin todella edullisella hinnalla.

Jos olet siis Oulussa tai lähistöllä, haluat löytää jotain uutta/uudehkoa ja hankkia ihanaa uutta ilmettä kotiisi, niin piipahda ihmeessä myös tuolla Raksilan käytettyjen huonekalujen liikkeessä Salen yläkerrassa – tutustu ja ihastu, samoin kuin minä eilen!

Jasmin xxx

Tekemistä korona-ajalle

3 kommenttia “Tekemistä korona-ajalle

 • 26.4.2020 at 16:13
  Permalink

  Hyvä Jassu. Enpä ole tuolla älynnyt käydäkään. Olen tehnyt monia fiksuja ja edullisia löytöjä Pelastusarmeijan kirpputorilta Limingantullista. Nimestään huolimatta se ei todellakaan näytä kirpputorilta vaan ihan oikealta liikkeeltä. Yst. Lyly

  Vastaa
 • 1.6.2020 at 10:03
  Permalink

  Meillä näköjään sama syntymäpäivä 7 elokuuta

  Vastaa
 • 2.7.2020 at 23:05
  Permalink

  Hei Jasmin,

  Sinulla oli joku aika sitten Insta Storiessa mustavalkoinen kuva, jossa sinulla oli pillerihattu päässä. Taiteellinen ja upein kuva sinusta. Harmi, ettei sitä enää näy Instassasi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *