Talleta 1€ – saat 10€ pelirahaa tilillesi!

  • Avaa pelitili Wild Sultanille
  • Talleta 1€ ja saat pelitilillesi 10€
  • Voit myös lunastaa 100% talletusbonuksen 500€ asti

Eivätkö ihmiset osaa enää kirjoittaa?

Tiedän kyllä, että kuulostan välillä varsinaiselta opettajalta ja pilkunviilaajalta, mutta se on minulle täysin ok – itse asiassa otan sellaiset kommentit jopa kohteliaisuuksina.

Olen jo vuosien ajan päivitellyt ja vihannut yhtä asiaa esimerkiksi lehti- ja tv -mainoksissa. Asiaa, joka saa minut ärsyyntymään ehkä eniten IKINÄ. Lauseet tyyliin: ”Uudet sohvat tulee liikkeisiimme!”, ”Tällä tavalla huolet jää taakse!” ja ”Näiden artistien uudet levyt on kaupoissa perjantaina!”. Noita mainoksia tehtailevat tyypit olisivat varmasti vääntäneet tämän kirjoitukseni otsikon muotoon: ”Eikö ihmiset osaa enää kirjoittaa?”.

Mikä noissa kaikissa sitten häiritsee minua? No tietenkin se, että yksikköä ja monikkoa käytetään yhdessä! Miksi ja milloin siitä on tullut hyväksyttävää mainoksissa tai painetussa tekstissä? Saatan olla se ei-tykätty pilkunviilaaja ja varsin vanhanaikainen, mutta kyllähän tuo on oikeasti ihan uskomattoman ärsyttävää!

Koulussa rakastin äidinkieltä ja siitä asti olen aina keskittynyt sekä panostanut siihen, että kirjoitan oikein. Olen siinä asiassa tarkkana, kun kirjoitan blogiani tai virallisempia sähköposteja ja viestejä. Kaverien ja ystävien kanssa viestittely sujuukin sitten paljon rennommissa merkeissä – sinne kun tuo kirjakieli ei sovi hirveän hyvin.

En seuraa useita blogeja, enkä varsinkaan sellaisia, jotka ovat kirjoitusvirheitä täynnä. Sellaista tekstiä on nimittäin todella raskasta lukea ja haluaisin vain hyökätä virheiden kimppuun punakynän kanssa! 😂

Tästä aiheesta oli vain suoraan sanottuna pakko avautua, sillä en voi käsittää, miten useat työkseenkin kirjoittavat ihmiset eivät välitä siitä, miten oikeasti kirjoitetaan.

Jasmin xxx

Eivätkö ihmiset osaa enää kirjoittaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näitä jättipotteja kannattaa pelata juuri nyt >>>
Näitä jättipotteja kannattaa pelata juuri nyt >>>