Suoraan asiaan!

Koska suomalainen haluaa mennä suoraan asiaan!

  • Koska haluan voittamani rahat käyttööni heti. Piste.
  • Koska haluan pelata, enkä kuulla megabonuksista ja ”lisäeduista”.
  • Koska henkilöllisyyden todistaminen sähkölaskulla on vaan naurettavaa.

Aina kannattaa olla hieman hullu.

Olen ehkä ”hieman” yllytyshullu ihminen ja varsinkin silloin, kun minulle sanotaan, etten pysty tekemään jotain, niin johan alkaa tapahtumaan. Silloin on vaan pakko näyttää, että minähän pystyn kyllä mihin tahansa.

Nuorempana olin varsinainen hienohelma, enkä halunnut ”liata käsiäni” missään, vaan jätin kaikki epämieluisat hommat toisille. Nykyään nautin siitä, että teen juttuja itse ja vaikka joku hieman ällöttäisi, niin en anna sen olla esteenä.

Monilla on minusta kuva varsinaisena prinsessana, mutta se oletus ei voisi olla kauempana totuudesta. En hätkähdä pienistä ja joissain jutuissa olen miehiäkin äijämäisempi. Hyvällä tavalla tietysti!

Tuosta kaikesta edellä mainitusta parhaana esimerkkinä toimii tämä kulunut viikonloppu – kävimme rakkaani kanssa perjantaina Haaparannassa hakemassa hapansilakkaa. Yritimme ensin etsiä vastaavaa tuotetta Oulun kaupoista, mutta eihän sitä niissä myyty. Kyseessä on siis Surströmming, ruotsalaisten suuri herkku. Mieheni on esitellyt aiheeseen liittyviä videoita minulle YouTuben kautta nyt useampaan kertaan ja niissä liki kaikissa miehet testaavat tuotetta. Suurinta osaa oksettaa jo pelkkä haju heti säilykkeen avaamisen jälkeen ja hapansilakan maistaminen/syöminen tuntuu ällöttävän kaikkia. Minun luonteellani totesin tietysti, että kyllähän minä tuohon hommaan pystyn. Ja sen jälkeen se oli tietenkin pakko todistaa!

Joten kyllä, haimme hapansilakkaa Ruotsin puolelta ja eilen, eli lauantaina, menimme äitini sekä Jarmon kanssa testaamaan juttua hänen sukulaistensa luokse. Kyseistä säilykettä kun ei kuulu avata sisällä, niin Kiimingistä löysimme sopivan paikan tälle ”kokemukselle”. Kukaan meistä ei ollut haistanut saati maistanut Surströmmingiä ennen, joten olimme kaikki pienoisena kysymysmerkkinä koko jutun suhteen. Itse uskoin, että ihmisten reaktiot YouTube -videoilla olivat suurenneltuja – eihän joku ruotsalaisten herkku niin kamalaa voisi olla!

Säilykkeen haju muistutti kyllä ummehtunutta kissanpissaa, muttei ollut yhtään niin järkyttävä, kuin useat ovat antaneet ymmärtää ja sen maku oli itse asiassa ihan ok. Haju on makua tuhat kertaa pahempi. Suurin yllätys/järkytys oli se, minkälaisena suihkulähteenä neste ruiskusi purkista! Alla olevalta videolta voitte nähdä sen ja jos tuo video ei näy, sen voi käydä katsomassa Instagram -tililtäni. Mehän siinä olimme heti vieressä Jarmon kanssa, joten ulkovaatteemme menivät pyykkikoneeseen heti kotiin päästyämme. Mutta se oli pieni hinta tuosta kokeilusta! Jos Pelkokerroin -ohjelma palaa joskus, ilmoittakaa minut mukaan! 😉😂

Pahoittelut myös pienoisesta kiroilusta videolla, mutta hei, joskus tilanne vain yksinkertaisesti vaatii sen… Kuulemma. 😉

Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa! Oikein rentoa ja mukavaa sunnuntaita kaikille, kuullaan taas pian!

Jasmin xxx

Aina kannattaa olla hieman hullu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *