Kiusaamista vastaan

Onko normaalia, että aikuiset ihmiset haukkuvat ja mollaavat sellaisia henkilöitä, joita eivät itse oikeasti edes tunne? Mielestäni se ei todellakaan ole normaalia käytöstä, vaan se on hyvinkin sairasta. Pistää miettimään, mikä tuollaisilla, huonosti käyttäytyvillä tyypeillä on mennyt elämässään pieleen.

Julkisuudesta tuttuna henkilönä tiedän sen, että mediassa näkyviin ihmisiin on helppo purkaa pahaa oloaan. Netissä on helppo huudella ja haukkua, mutta kasvotusten nuo huutelijat eivät ikinä tulisi sanomaan ajatuksiaan. Netissä huutelijat ovat usein pelkureita, jotka saavat tyydytystä siitä, mitä roskaa he koneellaan kirjoittavat. Mutta tekeekö se heidät oikeasti onnellisiksi? Ei todellakaan.

Ihmisten paha olo on lisääntynyt valtavasti ja varsinkin some ruokkii sitä. Toisista nähdään kivoja kuvia, sekä seurataan toisten onnea ja rakkaustarinoita. Sitten, kun omassa elämässä ei ole iloa tai onnea, niin kyllähän toisten hyvä olo alkaa ärsyttämään.

Monet ihmettelevät aina sitä, miten suhtaudun niin ymmärtäväisesti nettitrolleihin. Ehkä se johtuu vahvuudestani, ehkä siitä, että haluan yrittää ymmärtää syitä niiden rumienkin sanojen takana. Mutta johtuu se myös siitä, että itsekin olen ollut onneton. Ei silloin tuntunut kivalta lukea toisten onnesta, kun itse voi huonosti. Mutta lähtisinkö ikinä kirjoittamaan jotain rumaa ihmisistä, joita en tunne tai joista minulla ei ole omakohtaista kokemusta? En.

Sellaisista taas, jotka ovat kohdelleet minua huonosti, sanon todellakin mielipiteeni. Täysin avoimesti ja rohkeasti. Mikäli joku minun mollaamani ihminen haluaa puolustautua, on hänellä siihen täysi oikeus. Totuutta kenenkään on vain hankala lähteä kiistämään, enkä ikinä valehtele toisista tai levitä joitain keksittyjä juttuja. Valheista minua ei saa kiinni, koska sellaisia en kerro. Siksi ehkä ärsyynnynkin eniten kaikesta roskasta, mitä jotkut nettihäiriköt yrittävät levittää minusta.

Olen oppinut virheistäni, entisistä suhteistani, tapaamistani ihmisistä ja ihan kaikesta, mikä elämääni on kuulunut. Olen normaali ja rakastunut 35-vuotias, ylpeästi oululainen nainen, joka ei halua pahaa kenellekään. En edes niille, jotka eivät minusta tykkää. Perheeni, mieheni ja ystäväni merkitsevät minulle eniten maailmassa ja tekisin heidän puolestaan mitä tahansa.

En tiedä, millä kiusaamisen saisi ikinä loppumaan, enkä tarkoita nyt vain sitä, mikä kohdistuu minuun. Puhun asiasta yleisellä tasolla. Ajattelen paljon heitä, jotka eivät ole yhtä vahvoja kuin minä. Heikommat ihmiset eivät olisi jaksaneet puoltakaan siitä, mitä minä olen kokenut ja sellaisten henkilöiden takia kaikenlainen kiusaaminen on väärin. Toisia kuuluu aina kunnioittaa, vaikka heillä ei olisi mitään yhteistä oman itsesi kanssa. Jokainen ihminen on arvokas ja jokainen elämä on tärkeä. Sydämestäni voin sanoa sääliväni heitä, jotka eivät sitä tajua. Jokaisella meillä on vain yksi elämä, joten on surullista huomata, kuinka jotkut käyttävät sen katkeruuteen ja vihaan.

Jasmin xxx

Kiusaamista vastaan

9 kommenttia “Kiusaamista vastaan

 • 17.1.2018 at 18:35
  Permalink

  Kerrot että julkituot vain mielipiteensi milloin mistäkin asiasta tai henkilöistä (joita et todellakaan tunne henk.koht.) mutta kun muut julkituovat mielipiteensä sinun tekemisistä ja puhumisista, niin se onkin ilkeämielistä haukkumista, haukkujat ovat onnettomia, katkeria ja kaiken kukkuraksi vielä huonossa parisuhteessa olevia säälittäviä tyyppejä. Huomaatko ristiriidan?

  Milloin muka itse olet ollut hyvässä parisuhtessa? Et koskaan! Oskaria et rakastanut, vaikka toista julkisuudessa väitit. Denniksen kanssa suhde oli huono! Suhde aussin kanssa paljastuikin mielipuoliseksi vuoristoradaksi ja itse aussi juopoksi ja väkivaltaiseksi tyypiksi!

  Vastaa
  • 17.1.2018 at 19:21
   Permalink

   Heips ja kivaa iltaa 😉 En huomaa ristiriitaa, koska sitä ei ole. Sen huomaat sinäkin, mikäli luit tekstini ja omaat sisälukutaitoa.
   Itse olen sanonut juuri tuota, minkä sinäkin totesit – en ole koskaan aiemmin ollut hyvässä parisuhteessa. Senkin vuoksi arvostan nykyistä onneani ihan valtavasti.
   Kivaa vuotta 2018 sinulle ja positiivisuutta elämään! 😘
   Jasmin xxx

   Vastaa
 • 18.1.2018 at 08:19
  Permalink

  Hyvä Jasmin kun pistät jauhot suuhun noille sekopäille jotka kirjoittaa susta paskaa! Mä seuraan sua instagramissa ja oon jo monta vuotta lukenut sun blogit. Ihailen sun asennetta kun et anna minkään heilauttaa suuntaan tai toiseen vaan oot oma itsesi. Lisäksi oot tosi kaunis mutta se nyt on sanomattakin selvää.

  Vastaa
  • 21.1.2018 at 12:02
   Permalink

   Kiitos ihana, olipas superkiva kommentti! Iloa vuoteen 2018 sinulle! 😘
   xxx

   Vastaa
 • 18.1.2018 at 08:39
  Permalink

  Kyllähän sitä jokaisella aikuisella on menneisyydessään monenlaisia parisuhteita ja ei aina niitä parhaita.
  Julkisuuden henkilön asioita tietenkin ruoditaan erilailla kuin esim ”naapurin tytön.
  Itsellä ei olisi ikinä ollut uskallusta saati tarvetta asettaa omaa elämääni ”kaiken kansan revittäväksi .
  Mietinkin toisinaan millaista se todella on kun , oma minuus tarkoitan julkinen on tavallaan toisten omaa.

  Vastaa
  • 21.1.2018 at 11:59
   Permalink

   Moikka!
   Eihän julkisuudessa olo ole aina mitään herkkua, itse olen kuitenkin tottunut elämään siten. Ensimmäisen kerran olin lehdissä 13-vuotiaana eli 22 vuotta sitten. Läheiseni ja tuttuni ovat myös tottuneet jo tuohon touhuun, myös niihin roskakommentteihin. He aina tsemppaavat ja sanovat, etteivät välitä mistään negatiivisesta – he kuitenkin tuntevat minut ja tietävät asioiden oikean laidan. Likkakavereiden kanssa puhutaan myös monesti siitä, miten toiset haluavat pelkästään levittää valheita sekä toivoa kaikkea huonoa. Sitä ei kukaan tuttavapiiriini kuuluva ymmärrä. Mutta niin, ihanat ja tsemppaavat läheiset ovat iso voimavara ja auttavat jaksamaan mitä tahansa. 😘
   xxx

   Vastaa
 • 18.1.2018 at 09:14
  Permalink

  Olet yksi Suomen kauneimmista ellet jopa kaunein nainen ja muistan sinut siitä asti kun tulit julkisuuteen. En ole aina ymmärtänyt kaikkia valintojasi mutta minun mielestä olet aina rehellisesti myöntänyt virheesi ja jatkanut eteen päin pää pystyssä. Arvostan sitä luonteen lujuutta mitä sinulla on ja olen tosi iloinen siitä että olet saanut elämääsi hyvän suomalaisen miehen. Näytätte hyvältä yhdessä ja muutenkin tunnut aikuistuneen. Kaikkea hyvää teille.

  Vastaa
  • 21.1.2018 at 11:54
   Permalink

   Iso kiitos koko viestistäsi ja oikein ihanaa vuotta 2018 sinulle! 😘
   xxx

   Vastaa
 • 22.1.2018 at 10:34
  Permalink

  Täällä toivotaan myös, että jatka omaa polkuasi välittämättä näistä rakkikoirista.
  Rakkikoirat voivat itse huonosti, ovat kateellisia tai katkeria syystä tai toisesta.

  Tiedän monta julkkista, jotka eivät edes lue näitä ns.roskapalstoja, joissa anonyymina puskista räkyttävät rakit. Voi paljon paremmin kun ei lue näitä omaan elämäänsä tympääntyneiden, häiriintyneiden ja kateellisten huuhaa-juttuja.

  Räkyttävät rakit räkyttävät aina- teit niin tai näin.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *