Ota 500 ilmaiskierrosta

Uunituore JustSpin juhlii uskomattomalla tarjouksella!

 1. Avaa pelitili JustSpiniin.
 2. Talleta koodilla BONUS1 vähintään 25€ ja saat 500 ilmaiskierrosta + talletuksesi tuplataan.

Esimerkiksi 25€ talletus antaa sinulle 50€ pelirahaa + 500 ilmaiskierrosta Super Joker -peliin!

Maitojunalla takaisin Suomeen?

Miten kapeakatseisesti jotkut ajattelevatkaan… Sen lisäksi myös mollaavasti ja uskoen tietävänsä asiat paremmin kuin asianomaiset itse.

Joitain päiviä sitten uutisoitiin ihanan ja lahjakkaan Sara Forsbergin muutosta takaisin Suomeen. Maahan, josta hän on kotoisin ja joka tietenkin on aina hänen kotinsa. Luin aiheeseen liittyvät jutut sekä niiden alle tulleet anonyymien kommentit. Ja kyllä, ne kuulostivat hyvinkin tutuilta.

Itse en tosin ole ikinä lähtenyt tekemään uraa toiseen maahan, mutta olen asunut ja ollut töissä (yhteensä vuoden) Kreikassa, asunut muutaman vuoden Englannissa ja asunut joitain kuukausia (parin eri vuoden ajan) silloisen miesystäväni luona Australiassa. Ja joka ikinen kerta, kun olen tullut takaisin kotimaahani, olen saanut kommentteja mm. blogeihini siitä, kuinka olen ”tullut maitojunalla ” takaisin Suomeen. Siis mitä? Koti on aina koti ja sinne on aina hyvä palata.

Ei Suomesta toiseen maahan muutto tarkoita sitä, ettei voi tai halua tulla takaisin. Sen sijaan voi olla hyvinkin mukavaa viettää aikaa jossain muualla hetkisen ja sitten palata kotiin. Siinä ei ole mielestäni mitään outoa, vaan enemmänkin se on muihin maihin, paikkoihin, kulttuureihin ja uusiin asioihin tutustumista. Sitten voit tulla takaisin kotiin monta kokemusta rikkaampana ja erilaisia asioita oppineena. Se on elämän rikkautta!

Miksi siis halutaan aina olettaa jonkun epäonnistuneen? Kumpuaako se siitä, että oman katkeruuden takia sitä epäonnea toivotaan toisillekin? Ei se kotimaahan palaaminen tarkoita sitä, että ihminen tulisi ”maitojunalla” takaisin, vaan suurimman osan ajasta se on ihan vain sitä, että siellä tietyssä paikassa on koettu ja nähty tarpeeksi. Että on saatu tarpeeksi jostain paikasta, asiasta, ihmisestä tms. ja sen takia on haluttu tulla takaisin sinne, missä on oikeasti hyvä olla.

Oulu ❤

Itse palasin Australiasta pysyvästi takaisin Suomeen viime vuoden (2017) heinäkuun alussa ja siitä lähtien kaikki on ollut sataprosenttisesti paremmin kuin naismuistiini. Olen rakastanut ja arvostanut kotimaatani enemmän kuin ikinä, olen löytänyt elämäni suuren rakkauden eli nykyisen avomieheni sekä olen saanut erittäin hyvän työpaikan itselleni. Tämä kulunut vuosi on muuttanut kaiken parempaan ja on satavarmaa, että mitään noista asioista ei olisi tapahtunut, mikäli en olisi tullut takaisin Suomeen.

Oulu ❤

Ei Suomi ole sellainen paikka, mihin tullaan pakosta, vaan tämä on hieno maa. Asiat ovat täällä miljoona kertaa paremmin kuin suurimmassa osassa maailmaa, joten miksi joku ei haluaisi tänne?

Oulu ❤

Jasmin xxx

Maitojunalla takaisin Suomeen?

10 kommenttia “Maitojunalla takaisin Suomeen?

 • 24.5.2018 at 21:16
  Permalink

  Niin.. Sen takiahan sä oot aina tullu takas Suomeen, kun on tullut ero syystä tai toisesta.

  Vastaa
  • 26.5.2018 at 10:26
   Permalink

   No tietenkin! Miksi olisin jäänyt jonnekin muualle suhteen päättymisen jälkeen? Suomi on kotimaani ja Oulu rakas kotikaupunkini. Kreikasta tosin palasin Suomeen aina lomasesongin loppuessa, kun hotellit laitettiin kiinni talveksi. Mutta niinhän se toimii kaikilla sesonkityöntekijöillä.
   Kivaa kesää Sinulle!
   xxx

   Vastaa
 • 27.5.2018 at 09:52
  Permalink

  Joskus on käytävä kaukana, että näkee lähelle.
  Ajatelma, jossa kiteytyy hyvin kaikki.

  Vastaa
 • 28.5.2018 at 21:14
  Permalink

  Hyvä kirjoitus Jasmin!

  Itse asuin ja tein työtä aikoinaan 4 vuotta Berliinissä ja aina vaan enemmän arvostin jjokaisen loman myötä suomea ja suomalaisuutta.

  Lisäksi toi suomalaisten ääretön mollaaminen suomalaisia urheilijoita, muusikoita yms., täysin käsittämätöntä!

  Vastaa
 • 29.5.2018 at 08:29
  Permalink

  Kumpi on pidempi sinä vai sara forsberg?

  Vastaa
  • 29.5.2018 at 11:50
   Permalink

   Eiköhän Sara ole..? Itse olen 177 cm pitkä. 😘
   xxx

   Vastaa
 • 29.5.2018 at 09:57
  Permalink

  Niin eihän se Sara Forsberg just kerjännyt keikkaa twitterissä..eihän se maitojuna ole ei.

  Vastaa
 • 29.5.2018 at 13:30
  Permalink

  Luulin, että sinä olet pidempi kuin sara. Paljonko painat, olet laiha.

  Vastaa
 • 30.5.2018 at 06:58
  Permalink

  Eihän elämä todellakaan ole etukäteen kirjoitettu näytelmä elikkä elämässä sattuu ja tapahtuu ja he jotka lähtevät kauemmaksi sitä kokemaan ja elämään ovat minusta rohkeita ja avoimia kokeilemaan ja kelläpä ei nyt olisi epäonnistumisia elämässä .

  Vastaa
 • 3.6.2018 at 11:42
  Permalink

  Se on juuri näin, kuten Tarja kirjoittaa. Elämää ei voi käsikirjoittaa itse. Joillakin se oman paikkansa ja sen lopullisen elämänkumppanin löytyminen kestää kauemmin kuin toisilla. Se on suuri rikkaus asua muissakin maissa ja kulttuureissa.. Kateellisten, pahansuopien ja syystä tai toisesta katkeroituneiden jutuista ei kannata välittää. Ihminen itse tietää miten asiat ovat oikeasti menneet ja miksi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *