Itsenäisyyspäivää

Kuten kaikki blogiani ja sometilejäni seuraavat tietävät, rakastan leipomista ja kokkaamista. Itsenäisyyspäivä (vietimme sitä meillä mieheni sekä äitini kanssa) eilen todisti sen asian jälleen kerran. Leipomisen aloitin klo 8 aamulla, sitten kuorin sekä pilkoin lantut, porkkanat ja punajuuret, lohkoin perunat ja paistoin ne kaikki uunissa, valmistin lihapullat ja niiden seuraksi tein erittäin maittavan tomaattikastikkeen sekä tietysti valmistin tuon herkullisen juuressalaatin.

Tuota kyseistä salaattia en ole ennen tehnyt ja yllätyin itsekin sen suhteen todella positiivisesti. Siihen yhdistelin siis nuo aiemmin päivällä paistamani porkkanat, lantut ja punajuuret, niiden seuraan lisäsin myös uunissa pehmeäksi paistamani sipulilohkot, valutetut linssit sekä fetajuustoa. Ja kyllä, siitä tuli ihan superhyvää!

Olen täälläkin joskus aiemmin kertonut tomaattikastikkeesta, jonka teen yleensä pastan seuraksi. Näiden kotitekoisten lihapullien seuraan kokeilin tällä kertaa hieman erilaista tomaattikastiketta ja ne toimivat kyllä erinomaisesti yhdessä.

Kastikkeen valmistin yhdistämällä Mutti -tomaattimurskaa, yrtti-tomaattisosetta, lihalientä, valkosipulia, kuivattua oreganoa, suolaa ja mustapippuria. Keitin sitä noin 15 minuuttia, jonka jälkeen se tarjoiltiin lihapullien seurana.

Nuo lohkoperunat ovat ikuinen suosikkini ja nehän sopivat melkein minkä tahansa liha-, kala-, tai kasvisruoan lisukkeeksi. Parhaiten lohkoperunoissa toimii tietenkin Rosamunda. Vedän perunat lohkoiksi, jonka jälkeen paistan niitä 200-asteisessa uunissa puolen tunnin ajan. Paistan ne aina öljyssä, johon lisään runsaasti mausteita (mm. suolaa, pippuria, valkosipulia, paprikajauhetta).

Nuo omenaleivonnaiset ovat ihanan simppelit tehdä ja ovat kuulemma erittäin hyviä. Itse kun en leivonnaisia syö, niin voin arvostella ne ainoastaan tuoksun perusteella ja se on kyllä oikein bueno! Noihin siis puolitetaan lehtitaikinalevyt, kuoritaan ja viipaloidaan omenat, asetellaan omenaviipaleet taikinan päälle, voidellaan palaset kananmunalla ja ripotellaan niiden päälle sokeria sekä kanelia. Sitten ne vain paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Ja voila, valmista tuli!

Toivottavasti saatte näistä vinkeistä taas joitain ideoita kotikeittiöihinne, meillä ne toimivat ainakin hienosti!

Jasmin xxx

Itsenäisyyspäivää

5 kommenttia “Itsenäisyyspäivää

 • 7.12.2018 at 17:11
  Permalink

  Oot ihan mahtava nainen ja tosiaan testaan näitä reseptejä! Kiitos kun jaat ne tänne.

  Vastaa
  • 9.12.2018 at 15:25
   Permalink

   Etkö koskaan ole lehtitaikinaa käsitellyt? Jokainen osaa tehdä lihapullataikinan ja avata mutti tölkin?? Laittaisitko juomalasiin servietit? Sinne sekaan juoma? 😀

   Vastaa
   • 9.12.2018 at 20:55
    Permalink

    Hyviä ideoita otan aina mielellään vastaan ja Jasminilla niitä näkyy olevan. Harmi jos sä et koe asiaa niin nimittäin mä oon ottanut muutamankin leivontaohjeen täältä ja ne on kaikki olleet aina hyviä.

    Vastaa
 • 19.12.2018 at 08:35
  Permalink

  Hyvää kotiruokaa ilman turhia piperryksiä ja hienostelua. Me like!
  Hyvä vastine näille yliövereille ja ylihienosteleville ruoka-ja kattauskuville, joita some pullollaan. Eivät tavalliset ihmiset ole kiinnostunut niistä.

  Vastaa
 • 26.12.2018 at 08:54
  Permalink

  Sinun laittamasi joulupöytä näyttää juuri siltä mihinkä suurin osa ihmisistä istuisi mielellään. Sinulla on kodikas, maanläheinen ja kursailematon tyyli, joka on monen mieleen. Muiden julkisuudessa olevien joulupöytäkuvat aiheuttavat lähinnä ahdistusta.Ylitsepursuavia ruokamääriä ja överikattauksia ym.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *