Muistatko huolehtia itsestäsi? Entä mitkä ovat ne omat rutiinit?

Työssäkäymisen, muiden kiireiden ja varsinkin asioista stressaamisen ohessa itsestä huolehtiminen monesti unohtuu – itsekin olen moneen kertaan sen huomannut ja sitten taas yrittänyt pitää normirutiineistani kiinni kahta kovemmin. 

Silloin (muutama vuosi sitten), kun olin vain ns. kotirouvana, niin kyllähän siinä oli aikaa vain ja ainoastaan huolehtia itsestään. Tosin sellainenkin käy ERITTÄIN tylsäksi pidemmän päälle, I know. 

Itselleni tuo minusta itsestäni huolehtiminen tapahtuu tänä päivänä hieman muiden asioiden ohessa. Jos menen joskus normaalia myöhempään töihin, käyn hoidattamassa kulmani silloin. Töissä lounaamme on aina jonkinlainen salaatti. Työmatkat sujuvat hyvin kävellen, ympäri vuoden ja pyrin muutenkin kävelemään niin paljon kuin vain pystyn ja ehdin.

Kotona saatan monesti istua ja oleskella jonkinlaisen kasvonaamion kanssa, siinäkin tulee tosin aina samalla puuhastelua jotain. Hiukseni kaipaavat myös oman naamionsa tasaisin väliajoin, ja hampaisiini käytän tietynlaista tahroja poistavaa pulveria normaalin hammaspesun yhteydessä.

Asiat, joihin yritän ja haluan panostaa eniten, ovat kaikki syömiseen liittyvät jutut; kasviksia syön runsaasti päivittäin ja vaikka syön punaistakin lihaa, niin yritän olla syömättä sitä liikaa. Annoskoot yritän pitää maltillisina aina ja oma kroppani kyllä kertoo minulle erittäin nopeasti sen, mikäli olen syönyt normaalia ja itselleni sopivaa määrää enemmän. Pizzalla hemmottelen itseäni välillä ansaitusti – täytteeksi valitsen aina joko kanaa ja salaattia tai tomaattia ja mozzarellaa. Sekä tietysti sushilla, sitä ei pidä ikinä unohtaa! 

Voin täysin rehellisesti myöntää myös sen, että välillä sitä on vain yksinkertaisesti liian väsynyt miettimään mitään tuollaisia asioita; mikä on terveellistä ja mitä kuuluisi jaksaa tehdä. Silloin annan itselleni luvan levätä, kunhan sitä ei tee liian pitkään. Itse saan energiaa ja piristystä raikkaasta ulkoilmasta, hyvästä seurasta ja nimenomaan siitä oikeasta ruoasta juuri minulle. 

Joudun muistuttamaan itseäni monesti juurikin siitä, kuinka paljon henkinen hyvinvointi vaikuttaa kaikkeen. Jos henkinen puoli ei ole kunnossa, ei sitä jaksa muutakaan – tuo asia unohtuu usein ja siihen havahtuu siinä vaiheessa, kun on niin poikki, että haluaisi vain nukkua. Tärkeää onkin kuunnella omaa itseään, omaa kroppaansa ja sydäntään; ne kyllä kertovat, mitä kukin tarvitsee sekä kaipaa.

Jasmin xxx

Muistatko huolehtia itsestäsi? Entä mitkä ovat ne omat rutiinit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *